VERÄJÄMÄEN VIESTINTÄ OY

TAPANI MÄKINEN, toimitusjohtaja

Veräjämäen Viestintä Oy:n pääomistaja on Tapani Mäkinen, jonka journalistinen ura alkoi Uuden Suomen ulkomaanosastolta. Se jatkui taloustoimittajana ensiksi Insinööriuutisissa ja varsin pian Kauppalehdessä, missä Mäkinen toimi mm. idänkaupan erikoistoimittajana. Hän oli mukana käynnistämässä Kauppalehti Optiota toimien pk-yrityssivujen tuottajana.

Pitkä ura taloustoimittajana opetti ymmärtämään yritysten toimintaa ja eri toimialojen erityispiirteitä. Kauppalehden työjaksosta viimeiset liki kymmenen vuotta Mäkinen työskenteli televisiossa, Kauppalehden Talousuutisissa. Sen toimitus tuotti MTV:lle oman lähetyksen ja sen lisäksi talousuutiset ja kommentoinnin myös muihin kanavan lähetyksiin. Mäkinen veti toimitusta lähes viiden vuoden ajan ennen siirtymistään kokoomuksen pää-äänenkannattajien Nykypäivän ja Verkkouutisten päätoimittajaksi.

Nykypäivän ja Verkkouutisten päätoimittajana Mäkinen toimi vuodesta 2009-2013. Hänen aikanaan toimitukset yhdistettiin ja molemmissa julkaisuissa vietiin läpi sisällölliset ja ulkoasulliset uudistukset. Mäkinen on toiminut Taloustoimittajien yhdistyksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Hän teki työnsä ohessa koulutus- ja sisältöprojekteja mm. Sitralle, Finprolle ja Rakennusteollisuus ry:lle. Mäkinen on Seedi Oy:n senior advisor.

VERÄJÄMÄEN VIESTINTÄ OY:n osaava verkosto

Ari-Matti Auvinen
FK, MBA, HCI Productions Oy

Ari-Matti Auvinen on kehittänyt ja toteuttanut 1990-luvulta alkaen innovatiivisia oppimisen ja osaamisen kehittämisen palveluja ja ratkaisuja. Hänen asiakkainaan ovat olleet monet suomalaiset yritykset ja oppilaitokset, ja hän on työskennellyt monipuolisesti myös kansainvälisissä hankkeissa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Lähi-idässä. Erityinen asiantuntemus Auvisella on digitaalisten ratkaisujen ja palvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Anna Gustafsson
Toimittaja

Anna Gustafsson on talouteen, yrittäjyyteen ja henkilökuviin erikoistunut pitkän linjan toimittaja. Hän kirjoitaaa erityisesti metsä- ja meriteollisuudesta sekä tekee yrittäjien ja talousvaikuttajien haastatteluja. Anna työskentelee myös englanniksi, asuttuaan yli 10 vuotta ulkomailla, muun muassa Japanissa ja Kiinassa. Hän on tehnyt yhteistyötä Veräjämäen Viestinnän kanssa erilaisten mielenkiintoisten julkaisuprojektien parissa vuodesta 2019.

Timo Kaukonen
Mantelitumake Oy

Timo Kaukonen on koulutukseltaan erikoislääkäri. Hän on työskennellyt johtotehtävissä julkisella-, yksityisellä- ja kolmannella sektorilla. Oulun Yliopistollisessa sairaalassa eri johtotehtävissä yli kymmenen vuoden ajan, yksityisellä sektorilla toimitusjohtajana Professio Finland Oy:ssä ja Design Valkea Oy:ssä ja kolmannella sektorilla toimitusjohtajana Caritas Palvelut Oy:ssä ja Caritas Lääkärit Oy:ssä.

Esko Koivisto

Esko Koivisto, www.eskokoivisto.com. Kuvauksen ammattilainen 30 vuoden kokemuksella,opinahjona Art Institute of Atlanta. Maailmalta palattuaan toiminut alan ytimessä seuraavissa yrityksissä: Lehtikuva, Smile Audiovisual, Mosaic Productions. Nyt itsenäisenä yrittäjänä toteutaa toimeksiantoja mainostoimistoille, medialle ja yrityksille.

Osaamisalueina niin mainos-,aikakauslehti-, AV-, studiokuvaus kuin myös kuvankäsittely. Videokaan ei ole vieras laji.

Hanna Liinoja Näyttelijä (FIA)
Jyväskylän kaupunginteatteri
Esiintymistaidon kouluttaja

”Iloa elämään ja luovuutta arkeen”
-esiintymistaidon koulutus

”Pahin este luovuudelle on epäonnistumisen pelko.” Vahvista kokonaisvaltaista työhyvinvointia, jaksamista, ennakkoluulotonta ideointia, yhteisöllisyyden tunnetta.

Positiivinen, innovoiva ja turvallinen ilmapiiri koulutuksessa mahdollistaa irtioton ilmaisua rajoittavista esteistä. Oman persoonallisuuden, itsetunnon ja esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen edesauttaa jaksamista niin työssä kuin arjessakin.

Tapio liinoja
Taiteilija

”Voiko lavalle meno jännittää vielä, vaikka sitä on tehnyt yli 30 vuotta? Miten esiintymisen jännitystä voi hallita? Mitä viestit kehon kielelläsi?”

Näyttelijä, laulaja ja kirjoittaja Tapio Liinoja on ollut koko ikänsä freelancer, pienyrittäjä.
”Pätkätyöläinen ennen kuin termiä oli keksittykään”, sanoo Tapio. ”Voiton puolella lavalla olet, jos muistat hengittää.

Näytteleminen, acting, on toimintaa, mutta eritoten ajattelua. Silmät sen paljastavat. Parhaat poliitikot ja pomot ovat usein kelpo näyttelijöitä
– jos osaavat kuunnella alaisiaan eli vastanäyttelijöitä.”

Virpi liinoja
Graafinen suunnittelija, kuvittaja

Virpi Liinoja on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut graafikko, jolla on pitkä kokemus mainonnan ja printtijulkaisujen visuaalisesta suunnittelusta ja toteutuksesta.

Erityisosaamisena kuvitukset. Virpi on suorittanut useita TAIKin lastenkirjan kuvituskursseja sekä Lahden muotoiluinstituutin sarjakuvan erityisosaamisen vuosikurssin. Hänellä on myös Markkinointi Instituutin MAT toimittajatutkinto.

Reijo Markku
Design Reform Oy

Reijo Markku on työskennellyt yli tuhannessa tuote- ja palvelukehittämisprojektissa. Design Reform tekee mm. havainnollisia 3d- ja Virtual Reality -videoita, joiden avulla vaikeatkin asiat saadaan ymmärrettävään ja elämykselliseen muotoon. Yrityksen asiakkaina on ollut niin pieniä ja keskisuuria kuin kansainvälisiä suomalaisyrityksiä. Reijo valittiin vuoden Teolliseksi muotoilijaksi Suomessa v. 2013.

Lauri Olander
Valokuvaaja, Lauri Olander Oy

Lauri Olander on valmistunut valokuvaajaksi Taikin valokuvauslinjalta ja tehnyt pitkän työuran Kauppalehdessä ja Kauppalehti Optiossa kuvaten Lifestylea ja businesta, ruuasta reppareihin. Hallinnassa monipuolisesti koko valokuvauksen kirjo studioista metsäretkiin.

Tuomas Palola
Feelette Oy

Tuomas Palola, Feelette Oy, leikkaa ja tuottaa videoita. Palolan kokemukset ulottuvat mainoksista pitkiin elokuviin. Hänen ja omien kumppaniensa tuotantoa näet suurella todennäköisyydellä, kun katsot elokuvien mainontaa. Palolan tuotantoa on esitetty CNBC:llä ja Ylen opetusohjelmissa. Nyt hän on myös kehittämässä uudenlaista sosiaalista mediaa, jossa painopiste on empatian, oikean tiedon ja laajan oppimisen edistämisessä. Tuomas uskoo, että tulevaisuudessa siitä kehittyy uusi teollisuudenala, SoRe - Social Research.

Marja-Liisa Pollari
Strategist and Content Producer

Marja-Liisa Pollari, Ajatusmarsa Oy.

Ratkaisuja selkeään viestintään, merkitykseen ja vastuullisuuden kasvuun. Verkostoitunut strategia- ja sisältöosaaja, joka tekee innoissaan ja sitoutuneesti projekteja tiimeissä.

Eija Seppänen
viestinnän tekijä, Pieni mediapaja

Pieni mediapaja on oma kotiahjoni. Pääasiallisen työni teen asiakkailleni, jotka ovat talousosaamisen, terveyden ja hyvinvoinnin edistäjiä Suomessa. Jos haluat, taon sinulle uutisia, raportteja, uutiskirjeitä, artikkeleita, blogeja, viestintäkonsepteja tai tarinoita. Parhaimmillani olen joukkuepelaaja – ja parhaat toteutukset syntyvät yhdessä eri alojen parhaiden ammattilaisten kanssa.

Jorma Uusitalo
T:mi CommJob

Kokkolasta toimiva pitkän linjan toimittaja, joka on työskennellyt paikallis-, kaupunki- ja sanomalehdissä useissa eri tehtävissä, kuten urheilutoimittajana, uutistoimittajana ja päätoimittajana. Nykyisin viestintäalan yrittäjä, jolla on asiakkainaan julkisorganisaatioita, pk-yrityksiä sekä isoja valtakunnallisesti ja kansainvälisesti toimivia yrityksiä.

Rauno Westerlund
Westerproduction Oy

Raunolla on yli 30 vuoden monipuolinen kokemus ohjelmatuotannoista TV-kuvaajana, ohjaajana ja tuottajana ensin MTV3:n palveluksessa, sitten itsenäisenä yrittäjänä. Raunon näytöt ulottuvat TV -mainoksista dokumenttiohjelmien tuotantoihin. Hänen toimeksiantajiaan ovat TV- kanavien lisäksi olleet lukuisat suomalaiset ja kansainväliset yritykset ja yhteisöt.